DE PROFIELEN

MEDIA, VORMGEVING EN ICT (MVI)
Heb je een passie voor (social) media, prachtige foto's maken, toffe filmpjes maken, t-shirts maken of een auto beletteren? Dát ga je doen op de GKH. Je leert ook te programmeren, een computer te bouwen of een website of app te ontwerpen. MVI is een prachtig profiel met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien.

ZORG & WELZIJN (Z&W) - HOSPITALITY
Heb je iets met het zorgen voor anderen? In de kinderopvang, een eigen haarsalon of heb je een passie voor de horeca en lekker eten maken? Bij het profiel Z&W-Hospitality ga je daar mee aan de slag. Een wereldstad als Rotterdam vraagt om goede en krachtige mensen in de zorg, maar ook om goed gastheer- en gastvrouwschap. Of het nu om patiënten gaat of om gasten; ze verdienen het allerbeste.  Onze opleiding sluit naadloos aan bij het mbo.

ECONOMIE & ONDERNEMEN (E&O)
Ben jij ondernemend? Iemand die niet afwacht totdat er een taak op je afkomt, maar die initiatief toont, meedenkt en vooruit werkt? Deze kenmerken horen bij het profiel E&O. Je houdt je bezig met de (internationale) handel en wandel rond het bedrijfsleven. Leren doen we niet alleen binnen de school. Door op bezoek te gaan bij bedrijven, door gastdocenten uit te nodigen en onze eigen zaken op te starten, maken we het programma levensecht. 

Kerndocenten

In de onderbouw wordt er gewerkt met kerndocenten. Een kerndocent geeft meerdere vakken en is ook mentor. Het werken met kerndocenten heeft grote voordelen. Omdat je je mentor vaak ziet, weet hij of zij wat jij heel goed kunt, maar ook wat je nog moeilijk vindt. Halverwege klas 2 is bekend op welk niveau en in welk profiel je aan het werk gaat in de bovenbouw. Lukt het jou om een niveau te stijgen?

MiO en de bouwkeet 

MiO betekent mens in ontwikkeling. Tijdens de MiO-lessen in klas 1 en 2 ontdek je waar je goed in bent. Zo gaan we aan de slag met techniek, fotografie, ICT, het maken van websites en tijdschriften, met kunst, muziek, koken en bakken, sport en nog veel meer. Onderwijs wordt niet alleen aangeboden binnen de school; bij onze Makerspace De Bouwkeet ga je aan de slag met hypermoderne 3D-printers en digitaal gestuurde lasersnijders, maar ook ambachtelijke, traditionele apparaten om hout en metaal te bewerken. Zo hebben de leerlingen zelf een product gemaakt, een foodcar van steigerhout en een prachtige barrel-barbecue.

ELOS (Europa als Leeromgeving op School)

Met behulp van de wereldtalen Engels en Spaans en internationale contacten tijdens de lessen verkennen we de grenzen. Onze omgeving wordt steeds internationaler. Het is dan ook belangrijk om meer te weten te komen over – en contact te hebben met de landen om ons heen, met de veelheid aan culturen en met de vreemde talen die gesproken worden. Door het vak Wereldoriëntatie, een buitenlandse reis en contact met leerlingen van een partnerschool in het buitenland, leer je verder kijken dan je neus lang is.