Mathenesserdijk 455
3026 GH Rotterdam

T 010 476 59 56
Over GKH

De naam GKH

Gijsbert Karel van Hogendorp werd in 1762 in een vooraanstaande Rotterdamse familie geboren. Hij was een leergierige, maar ook avontuurlijke jongen: hij diende in het leger en begeleidde als luitenant een belangrijke Nederlandse gezant naar Noord-Amerika. Zo’n reis was toen nog een riskante onderneming. Dat merkte Gijsbert Karel: zijn schip leed schipbreuk en hij werd door de kapitein meegestuurd met een voorbijvarende schoener om hulp te halen. Dat deed hij, en daarna bleef hij nog een half jaar in Amerika, waar hij vrienden werd met belangrijke denkers en politici.Terug in Nederland ging ook Gijsbert Karel de politiek in. Hij hielp in 1814 en 1815 om de Grondwetten te schrijven en was pensionaris (advocaat) van Rotterdam.

Waar staan wij voor

De Gijsbert Karel van Hogendorpschool is een vmbo. Wij bieden de profielen Economie & Ondernemen (E&O), Media, Vormgeving & ICT (MVI) en Zorg en Welzijn (Z&W) aan. Wij hebben de leerwegen BBL, KBL en GL. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht zijn of haar maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergrond. Met elkaar werken we aan een goede toekomst. Jouw capaciteit en inbreng worden daarbij erg gewaardeerd.

De GKH is een kleine, vriendelijke school in de multiculturele wijk Delfshaven. Het kennismaken met, en respecteren van anderen zijn belangrijke onderwerpen op onze school. We hebben duidelijke huisregels en leerlingen en docenten gaan op een prettige manier met elkaar om. Wij willen dat iedereen zich bij ons thuisvoelt. Daarom streven wij continu naar een veilige sfeer en een goede omgeving om te leren en te werken.

Download hier de Schoolgids 2019-2020

 

Ga snel naar
Data laatste weken
Vrijdag 17 juli leerlingen 3C presentatie eindopdracht fotografie 
Waar: Theater Babel, Eendrachts-straat 81
tussen 19.00 – 21.00 uur