Mathenesserdijk 455
3026 GH Rotterdam

T 010 476 59 56
De profielen

Media, Vormgeving, ICT  en Economie & Ondernemen en Zorg en Welzijn

Vanaf schooljaar 2016-2017 zijn alle profielen voor het VMBO in Nederland veranderd. Ook op de GKH heeft dit voor verandering gezorgd.

De profielen die de GKH aanbiedt zijn:

  •  (MVI) Media, Vormgeving en ICT
     (E&O) Economie en Ondernemen 
     (Z&W) Zorg en Welzijn

  • De leerlingen mogen zelf kiezen. Het maakt dus niet uit of je in de BBL, KBL of GL klas zit. Aan het eind van klas 2 kies je of je voor een E&O of voor een MVI diploma gaat.

E&O en MVI; Wat is het verschil?

Als je graag met computers werkt en creatief bent, dan is het profiel Media, Vormgeving en ICT perfect voor jou. Je leert o.a. eenvoudige netwerken aanleggen, 2D en 3D producten en reclamefilmpjes maken, foto's bewerken en websites bouwen. In het schema hieronder kun je in het paars zien welke profieldelen (vakken) hierbij horen.
Volg je de MVI lijn dan zijn dit je eindexamenvakken: Nederlands, Engels, Spaans (alleen GL), Wiskunde, Natuur en Scheikunde en MVI.
Voor meer informatie over het profiel MVI op de GKH bekijk dan deze informatiefilm: MVI op de GKH

Met het profiel Economie & Ondernemen leer je o.a. over het verkopen van producten en wat er allemaal bij komt kijken om een eigen bedrijf te hebben. Je maakt dan kennis met verschillende beroepen in de economische sector. Een ondernemende houding en op een juiste (klantgerichte) manier kunnen communiceren is bij dit profiel dus heel belangrijk! In het schema hieronder kun je in het oranje zien welke profieldelen (vakken) hierbij horen.

Volg je de E&O lijn dan zijn dit je eindexamenvakken: Nederlands, Engels, Spaans (alleen GL), Wiskunde, Economie en E&O.

Voor meer informatie over het profiel E&O op de GKH bekijk dan deze informatiefilm: E&O op de GKH

Download hier de profielen in schema.

Download hier de Schoolgids 2019-2020

Ga snel naar
Data laatste weken
Vrijdag 17 juli leerlingen 3C presentatie eindopdracht fotografie 
Waar: Theater Babel, Eendrachts-straat 81
tussen 19.00 – 21.00 uur